Divinatie

Divinatie, Orakelen en Waarzeggerij zijn woorden die binnen de Wicca gebruikt worden om aan te geven dat men aan voorspeling doet. Het voorspellen zelf kan op meerdere verschillende manieren worden bedreven.

Het te weten komen van antwoorden op onze diepste vragen is zo oud als de mens zelf en zit diep in onze genen verankert. Denk maar eens aan onze kleuters die over alles een vraag hebben, ja zelf na het antwoord !

Waarzeggerij is dan ook het streven naar het begrijpen en inzicht hebben in een bepaalde situatie gebruikmakende van eeuwenoude bewezen rituelen en geëvolueerde methoden en formules.  

Binnen de Wicca is het de normaalste zaak dat je aan één of meerde vorm van divinatie doet. Sommigen mensen zijn overtuigt dat ze zijn geboren met deze Gave, terwijl anderen bepaalde vormen van orakelen zichzelf eigen maken door het aanleren van een divinatie binnen een Coven.  
Naar de mening van velen is iedereen geboren met deze (Gave), maar is ja dan niet, minder of meer ontwikkeld per persoon, vaak is dit ook afhankelijk van externe factoren.
Iedereen kent het gebeuren: je denkt aan iemand die je lange tijd niet hebt gehoord, en ring, ring . . .wie belt je op? Juist die persoon. Dit bewijst dat in iedereen een bepaalde kiem van divinatie en magie schuilt. Het komt er op aan haar of zijn gave te ontdekken en verder te ontwikkelen.
Om dit hogere niveau van bewust zijn te bereiken dient men in eerste instantie 'Zich zelf te kennen' = Temet Nosce.
Dit is dan ook een belangrijke bouwsteen binnen deze Coven !

In alle Religies weet men dat men bepaalde gebeurtenissen kan beïnvloeden en veranderingen tot stand brengen. Denk maar aan een kaarsje doen branden om bvb. de goede afloop van iets.
Binnen de Wicca gaat men nog een stap verder en tracht men vergeten of verdrongen  gebeurtenissen naar boven te halen en bloot te leggen en toekomstige mogelijke ontwikkelingen waar te nemen, en hier invloed op te verkrijgen en te manipuleren bvb. door kaarsen magie.   

Er zijn heel wat methodes om aan divinatie te doen, de een al intensiever en omslachtiger dan de andere. Maar één ding is zeker het kost moeite en tijd om de verschillende vormen en technieken van orakelen te leren kennen om uiteindelijk datgene te kiezen en zich eigen te maken die je het beste ligt en die de beste resultaten geeft.
Vergeet niet! Ook hier geld de regel oefening baart kunst, en wat voor een ander werkt, werkt daarom niet voor jouw.

Enkele vormen van divinatie:
- Pendelen, een gewichtje aan een kettinkje.
- Tarot bvb. Greencraft tarot of de Lenormand kaarten.
- Astrologie en horoscoop.
- Channelen.
- Runen en Ogham.
- Numerologie.
- Schouwen in zwarte spiegel of kristallenbol.
- Sjamanisme.
- Ouijabord.

 

 

 samuel@wiccatempel.be                                                                                                                                                             2018 Afralde & Samuel Temet Nosce